Rusia amenință Facebook cu o amendă consistentă, dacă nu șterge conținutul considerat ilegal

Compania americană Facebook este amenințată de Moscova cu o amendă consistentă, în valoare de 10% din cifra de afaceri obținută în Rusia, dacă nu șterge conținutul considerat ilegal.

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat, a declarat pentru Reuters că intenționează să trimită reprezentanților Facebook din Rusia o notificare oficială, prin care să îi informeze că platforma a refuzat în mod repetat să elimine postările considerate a fi înafara legii.

Printre acuzațiile care vizează Facebook se numără eșecul eliminării postărilor cu pornografie infantilă, cu abuzul de droguri și cele cu conținut extremist.

Nu este prima oară când compania americană se confruntă cu acuzații din partea autorităților de la Moscova. Numai anul acesta, Roskomnadzor a deschis 17 dosare împotriva Facebook, unele fiind finalizate și altele în așteptare.

Până acum, compania ar trebui să plătească amenzi în valoare de 64 de milioane de ruble, pe care încă nu le-a achitat, conform autorității ruse de reglementare a comunicațiilor de stat.

Rusia continuă să intensifice presiunile asupra companiile Big Tech, în încercarea de a-și afirma controlul asupra internetului local. La începutul acestui ani, Roskomnadzor s-a folosit de poziția sa pentru a cere rețelelor sociale să elimine conținutul legat de Alexei Nalvalnîi, care ar fi instigat minorii să participe la proteste.

În plus, Rusia a amenințat că va bloca YouTube, după ce platforma a eliminat de pe site-ul său canalele în limba germană ale postului susținut de Kremlin RT.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri