Rusia amendează Google cu peste 360 de milioane de dolari

O instanță din Rusia a decis amendarea Google cu aproape 365 de milioane de dolari pe motiv că gigantul american nu respectă legile țării. Agenția rusă de reglementare media, Roskomnadzor, a declarat că suma este considerabilă având în vedere refuzul companiei de a șterge materialele pe care Rusia le consideră ilegale.

În declarația de presă oferită publicului, agenția guvernamentală identifică YouTube ca fiind principala sursă ce găzduiește „materiale cu conținut interzis”. Supărarea autorităților se îndreaptă spre videoclipurile care vorbesc despre războiul din Ucraina, clipuri considerate „falsuri” de către Kremlin pentru că acestea contrazic propaganda oficială. Roskomnadzor a mai acuzat YouTube că împrăștie materiale care „promovează extremismul și terorismul”; metoda clasică a Rusiei când vine vorba de intimidarea companiilor străine care oferă o platformă pentru vocile disidente.

Conform The Verge, nu este clar dacă Google va plăti această amendă, compania refuzând să facă vreo declarație pe marginea acestui subiect. Mai mult decât atât, în luna mai, divizia Google din Rusia a declarat faliment după ce autoritățile au confiscat contul bancar al firmei.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri