Rusia acuză Ucraina de uciderea unui jurnalist. O anchetă a fost deschisă

Rusia a deschis o anchetă privind moartea jurnalistului de război Rostislav Zhuravlev în regiunea Zaporizhzhia din sud-estul Ucrainei.

Site-ul Comitetului de Investigații al Rusiei a declarat că „formațiuni armate ucrainene au vizat și au tras în mod deliberat asupra unui grup de jurnaliști ruși”, ceea ce a dus la moartea corespondentului. Cu toate acestea, nu a precizat tipul de arme sau muniții care ar fi fost folosite de partea ucraineană, conform Reuters.

În plus, alți trei jurnaliști ar fi fost răniți: un alt angajat al RIA, Konstantin Mihalchevski, și doi angajați ai ziarului Izvestia, Roman Polshakov și Dmitri Shikov.

„În cadrul anchetei, anchetatorii vor stabili toate circumstanțele crimei împotriva reprezentanților mass-media, precum și persoanele implicate”, se arată în comunicat.

Jurnalistul ucis a fost descris în termeni buni, ca fiind „unul dintre acei jurnaliști care au apărat și informat întotdeauna adevărul”. El va fi nominalizat pentru o medalie, potrivit site-ului.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a folosit bombe cu dispersie în incidentul în care a fost ucis jurnalistul. Cu toate acestea, nu este prima dată când Rusia face o astfel de acuzație – dar ambele părți au folosit acest tip de atac în timpul celor 17 luni de conflict.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri