Rusia acuză presa albaneză de ”propagandă NATO”, după investigarea a doi cetățeni ruși pentru spionaj

Mai multe articole din presa albaneză privind investigarea a doi cetățeni ruși pentru spionaj au stârnit un val de acuzații din partea Rusiei. Într-o postare de pe Twitter, Ministerul de Externe rus a catalog articolele media drept ”propagandă NATO”.

Conform oficialilor ruși, mass-media din Albania „alimentează scandalul din jurul cauzelor penale deschise de procurori locali împotriva a doi ruși suspectați de spionaj”, după ce în presă au apărut, la sfârșitul lunii iunie, articole privind anchetarea a doi cetățeni ruși pentru că ar fi spionat în timpul exercițiului militar Defender Europe 21 condus de SUA, desfășurat în Albania în aprilie și mai, conform Balkan Insight.

Reacția Kremlinului vine în contextul în care Ambasada Rusiei în Albania a declarat că a trimis o echipă de anchetă Ministerului Albanez de Externe, pentru lămurirea situației.

Presa albaneză a relatat că unul dintre cei doi cetățeni ruși a intrat în țară pe 12 mai, cu destinația Durres, unde se desfășura exercițiul militar condus de America. Asupra acestuia ar fi fost găsită o dronă.

Relația celor două state este în declin constant în ultimii ani, după ce Albania a declarat ”persona non grata” doi diplomați ruși, în 2018. Rusia a expulzat apoi doi diplomați albanezi din ambasada albaneză la Moscova, drept răspuns.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri