Rusia a blocat peste o mie de site-uri de la începutul războiului din Ucraina

Rusia, prin intermediul agenției de cenzură, a blocat peste o mie de site-uri și a șters peste 110.000 de ”falsuri” de la declanșarea războiului în Ucraina.

„De la sfârșitul lunii februarie, am detectat și eliminat peste 117.000 de falsuri, 38.000 de apeluri la proteste și am blocat 1.177 de site-uri web cu propagandă naționalistă ucraineană, cu o audiență totală de 202 milioane de utilizatori”, a precizat Rozkomnadzor pe pagina sa de Telegram, conform Novaya Gazeta Europe.

Ultima ”victimă” pe lista Rusiei este site-ul pe care studenții îl folosesc pentru a pune întrebări despre temele lor, Brainly. Decizia de închidere, dată joi, a venit după ce platforma a răspuns la o întrebare despre ce se întâmplă în Ucraina.

În răspuns, Brainly a declarat că a refuzat cererea Rozkomnadzor de a elimina „conținutul legat de războiul din Ucraina”, înaintată la începutul săptămânii.

Rusia a vizat, de pe 24 februarie, tot felul de site-uri, printre care se numără și un site de îngrijire a animalelor de companie, unul de sudoku și un blog de povești horror (creepypasta). Însă presa a fost cea mai afectată, în contextul în care Kremlinul și-a intensificat eforturile de reducere la tăcere vocilor care se abat de la versiunea oficială.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri