România, văzută ca o companie: 12% din români ar aplica pentru postul de premier

Cum ar arăta România dacă ar fi o companie? Cine ar merita concediat, câți oameni ar fi dispuși să se angajeze în cadrul acestei societăți pe acțiuni și ce ar schimba la ea?

Astfel de întrebări și-a pus și BestJobs, una dintre cele mai importante platforme online de angajare din țara noastră. Peste 1350 de persoane au răspuns la sondajul despre ”România S.A.”, din care 32% angajaţii români şi-ar depune CV-ul și 42% ar lua în considerare această idee, conform Adevarul.

Cei mai mulți ar vrea să ocupe poziția de Director General/CEO (Prim-ministru) (12%). Funcția de Director de Resurse Umane (Ministrul Muncii) ar fi dorită de 11,3%, urmată de orice funcție care nu implică o responsabilitate mare (8,9%). La coada preferințelor se află Preşedinte (Preşedintele României) (5%), PR Manager (Purtător de cuvânt) (4,7%), Assistant Manager (preşedintele Camerei Deputaţilor) (3%) și Corporate Affairs Manager (Ministrul Afacerilor Interne) (2,2%). Cu toate astea, 17% dintre respondenți nu sunt interesaţi de nicio poziţie din cele enumerate.

Sondajul a scos la iveală faptul că unul din trei români s-ar ocupa de condiția școlilor. Pe următorul loc vine modernizarea spitalelor (20,4%) și apoi construirea de autostrăzi (13,8%). Alte probleme de interes sunt și reducerea taxelor pe forţa de muncă, precum și educerea numărului de bugetari la jumătate.

S-a vorbit și despre cine merită să plece din ”Românai S.A”. Pe lista neagră a respondenților se află Assistant Managerul (preşedintele Camerei Deputaţilor) (30,4%), Preşedintele (Preşedintele României) (13,7%) şi Directorul Juridic (Ministrul Justiţiei) – tot 13,7%.

Mai mult de opt din zece români se declară nemulțumiți de situaţia actuală a României. O treime dintre respondenți consideră că o problemă reală este corupția, în timp ce patru din zece observă lipsa unor lideri politici vizionari.

Citiți mai multe AICI

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri