Revine Deutsche Welle în Ungaria? Presa maghiară susține că radiodifuzorul german va începe curând noi producții

O știre circulă de câteva zile în presa maghiară, fiind citată și în câteva publicații din România: Deutsche Welle ar putea să revină în Ungaria, prin producerea de conținut în limba maghiară.

Informația s-ar baza pe o declarație făcută de directorul DW, Peter Limbourg, în cadrul podcastului Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), un radiodifuzor public german. Conform presei din Ungaria, decizia Deutsche Welle ar veni pe fondul presiunilor făcute de autoritățile publice asupra industriei media.

Publicația Telex scrie că decizia de a reîncepe producția de conținut în limba maghiară ar fi fost luată în interiorul instituției media, întrucât acest subiect nu intră în atribuțiile guvernului federal german.

„Este vorba de un stat european, în care diversitatea media este în pericol, iar presa independentă și critică este sub presiune. Ca atare, ne-am gândit că DW are de lucru și aici, ca și în Polonia”, ar fi spus directorul DW, conform G4Media.ro, care citează publicația maghiară Telex.

Amintim că, în ultimii ani, presiunile Guvernului de la Budapesta asupra instituțiilor media s-au acutizat, culminând cu retragerea licenței de difuzare a unui radio privat KlubRadio, în urmă cu două săptămâni. În ciuda faptului că autoritățile susțin că radiodifuzorul ar fi avut probleme de ordin birocratic, opoziția lui Viktor Orban susține că decizia are legătură cu criticile pe care postul le-a exprimat de-a lungul timpului la adresa premierului.

Presa din Ungaria susține că producția va începe „treptat”, fiind de așteptat ca DW să lanseze un canal de YouTube destinat conținutului în limba maghiară.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri