Reddit a interzis cel mai mare subreddit pro-Trump. Twitch a suspendat temporar contul președintelui SUA

President Donald Trump speaks about the PREVENTS "President's Roadmap to Empower Veterans and End a National Tragedy of Suicide," task force, in the East Room of the White House, Wednesday, June 17, 2020, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)

În ultimele zile, mai multe platforme au luat atitudine împotriva mesajelor promovate de către Donald Trump: Reddit a interzis cel mai mare subreddit pro-Trump, în timp ce Twitch a suspendat temporar contul președintelui SUA.

Reddit a interzis cel mai mare subreddit pro-Trump, r / The_Donald. Motivul, anunță compania într-un comunicat de presă, are legătură cu mesajele distribuite de utilizatori pe comunitatea online: „A găzduit constant și a promovat mai mult conținut care încalcă regulile decât media”, arată The Guardian.

Subredditul avea mai bine de 750,000 de membri, printre aceștia numărându-se și Brad Parscale și Dan Scavino, doi apropiați ai liderului Statelor Unite ale Americii.

Comunitatea este considerată a fi una dintre platformele folosite atât în cadrul campaniei din 2016, cât și după. r / The_Donald ar fi contribuit la modelarea personalității digitale a lui Trump, precum și la promovarea unor mesaje toxice, instigatoare la ură.

O măsură similară a luat și platforma de videostreaming Twitch, care a suspendat temporar contul președintelui american pe motiv că a încălcat politica privind ”conduita plină de ură”.

„În conformitate cu politicile noastre, canalului președintelui Trump a primit o suspendare temporară de la Twitch pentru comentarii făcute în flux, iar conținutul infracțional a fost eliminat … Ca orice altcineva, politicienii de la Twitch trebuie să respecte Termenii și serviciile noastre comunitare. Nu facem excepții pentru conținut politic sau demn de știri și vom lua măsuri asupra conținutului raportat la noi care încalcă regulile noastre”, a afirmat un purtător de cuvând al companiei.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri