Recomandare pentru jurnaliști de la Google: telefonul Android poate deveni cheie fizică de securitate

Până acum, experții în securitate au dezvoltat un sistem de autentificare – în doi pași – destul de eficient, dar care nu garantează în totalitate siguranța. Incertitudinea actualului mod de login vine și din discrepanța dintre avansul tehnologic: în timp ce hackerii au găsit noi metode de a fura datele utilizatorilor, actualul mecanism de autentificare este învechit.

Google și-a propus să revoluționeze modul în care ne logăm, însă fără a elimini autentificarea în doi pași. Astfel, compania propune ca în loc ca utilizatorii să introducă datele și apoi să realizeze o altă operațiune (să introducă un cod trimis prin SMS sau generat automat), să-și folosească telefonul ca și ”cheie”, conform Gizmodo.

Pentru acest proces este necesar doar conectarea telefonului la un browser Chrome prin Bluetooth, făcând procesul accesibil pentru toată lumea – excepție făcând un număr redus de laptopuri mai vechi, ce nu dispun de funcția de partajare prin Bluetooth.

Deși acest tip avansat de login este deocamdată valabil doar pentru Gmail, G Suite, Google Cloud și orice alt serviciu Google Account și utilizează standardul de autentificare FIDO, compania americană Google speră ca alte site-uri s-ar putea alătura mai târziu. Totuși, serviciul de autentificare este încă in curs de certificare.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri