Într-o notă internă din martie, directorul tehnic al Facebook (acum Meta), afirma că realitatea virtuală poate fi toxică, în special pentru minorități. Spusele îi aparțin lui Andrew Bosworth, care este în prezent și șeful diviziei Reality Labs a Meta, un departament ce pregătește compania pentru metaverse, folosindu-se de tehnologia VR și AR.
Pe lângă mediul toxic pe care VR-ul l-ar crea pentru minorități și femei , Bosworth ar fi spus și că moderarea conținutului la un nivel semnificativ ar fi „practic imposibil” , deși el și-ar dori ca siguranța utilizatorilor să fie excepțională, conform Business Insider.
Hărțuirea și, în general, comportamentul dăunător poate fi agravat într-un mediu interactiv precum realitatea virtuală. Având în vedere rolul important pe care tehnologiile de tip VR sau AR le au când vine vorba de metaverse, Bosworth a spus că toxicitatea ar fi o „amenințare existențială” la adresa obiectivului companiei. Potrivit Business Insider, acesta ar fi sugerat o soluție pentru toxicitate prin intermediul unei funcții de raportare. Mai exact, utilizatorii ar putea trimite imagini sau filmări cu presupusele acte de hărțuire, iar acestea vor fi analizate de un personal dedicat și nu de un algoritm automat.
Într-o postare recentă pe blogul companiei, Bosworth spune că siguranța utilizatorilor ce folosesc platforma lor este o prioritate. Printre cele mai importante obiective se numără construirea unor „instrumente solide și interfețe de utilizare potrivite pentru a face raportarea unui comportament nepotrivit în VR rapidă, ușoară și fiabilă” , conform comunicatului.
„Crearea de instrumente pentru protecția utilizatorului în VR și, de asemenea, în metaversul de pe diferite platforme va necesita ani de muncă cu multe alte companii și creatori înainte de a ajunge la scară largă, motiv pentru care purtăm aceste discuții din timp și le vom purta des” , a spus directorul tehnic al Meta pe Twitter.
Leave a Comment