Războiul pro sau anti-vaccinare s-a mutat pe Facebook

Argumente pro sau contra vaccin s-au tot aruncat de-a lungul timpului, iar eventual războiul s-a mutat pe Facebook.

În România, bătălia se duce între o comunitate extinsă în mai multe grupuri de pe platforma de socializare, în care se discută ”riscurile vaccinurilor” și sunt împărtășite tratamente homeopate, și o pagină de Facebook critică la adresa celor care aleg să nu își vaccineze copiii.

”Antivacciniștii spun lucruri trăsnite” republică postări de pe ”Grup Stare de bine cu Young Living”, ”Vaccinuri – Cunoaște Riscurile”, ”Noua Medicina Germanica” sau alte grupuri asemănătoare, însoțindu-le de descrieri ironice, precum: ”Astazi aflam ca antivaccinistii ar prefera sa bea apa distilata (numai asa te apropii de H2O pur si nimic altceva). Si ca fluorul e metal. Nu de oricare, ci bineinteles greu”.

Pagina este relativ populară – are în jur de 3.600 de aprecieri și cam tot atâția urmăritori -, însă este evident că grupurile amintite au mult mai multă deschidere. Spre exemplu, ”Vaccinuri – Cunoaște Riscurile” a strâns 16.901 de membri și are un flux de 35 de postări pe zi. Majoritatea sunt întrebări de la părinți ai căror copii au probleme de sănătate însă nu doresc să îi trateze cu medicamente alopate sau să îi vaccineze, deși este vorba de afecțiuni destul de grave, după cum arată și ”Antivacciniștii spun lucruri trăznite” în postarea de mai jos:

Amintim că postările Oliviei Steer, cea mai cunoscută susținătoare a tratamentelor homeopate și a anti-vaccinării, au creat valuri în rândul opiniei publice. Una dintre cele mai discutate declarații ale sale se referă la neexistența rujeolei, însă pagina de Facebook este plină de alte postări de acest fel.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri