Ramona Săseanu și Liviu Popescu revin în funcțiile de directorii interimari ai TVR și SRR

După ce Curtea Constituțională a României a decis, săptămâna trecută, că Parlamentul a interpretat eronat legea privind numirile de la TVR și Radioul public, cei doi directori interimari revin în funcție.

Decizia a fost luată de Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, în decursul zilei de joi. De data aceasta, senatorii și deputații au făcut numirile în lipsa cvorumului din ședința comună a celor două Camere de miercuri, informează Agerpres, citat de Paginademedia.

Astfel, Ramona Săseanu (propunerea PNL) și Liviu Popescu (propunerea USRPLUS) revin ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune  şi Societăţii Române de Radiodifuziune. Cei doi vor fi interimari pentru 60 de zile.

Partidul Social Democrat, care anterior a atacat numirile la CCR, a contestat și această numire, afirmând că Coaliția a ales să îi numească pe cei doi în funcțiile interimare prin BPN pentru a nu putea fi atacate ulterior la Curtea Constituțională. Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a mai spus că ia în calcul varianta de a ataca numirile în contencios administrativ.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri