Radiodifuzorul național din Australia închide aproape toate conturile de pe X

Invocând „interacțiuni toxice”, ABC, radiodifuzorul național al Australiei, a șters aproape toate conturile sale de pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

De exemplu, instituția media a închis contul X@abcemergency și i-a îndrumat pe oameni către postul de radio local și site-ul ABC pentru informații de urgență. Contul @Q+A a fost, de asemenea, arhivat, conform The Guardian.

Vor mai rămâne doar patru conturi oficiale alw radiodifuzorul public din Australia: @abcnews, @abcsport, @abcchinese și contul principal @abcaustralia. Cu toate acestea, contul The ABC Media Watch va rămâne pe X, deoarece programul este independent și nu are acces la conturile principale.

La începutul acestui an, conturile Insiders, News Breakfast și ABC Politics au fost, de asemenea, închise. Directorul general al ABC, David Anderson, a explicat că astfel s-a limitat numărul de interacțiuni toxice , care au devenit mai frecvente de când Elon Musk a preluat conducerea Twitter.

„În mod îngrijorător, X și-a redus echipele de încredere și siguranță. În plus, introduce taxe care fac ca utilizarea platformei să fie din ce în ce mai costisitoare”, a explicat Anderson, adăugând: „Am constatat, de asemenea, că închiderea conturilor individuale de program ajută la limitarea expunerii membrilor echipei la interacțiunile toxice”. În trecut, din cauza abuzurilor cu care s-au confruntat pe Twitter, mai mulți jurnaliști care lucrau pentru ABC au părăsit aplicația.

Cu toate acestea, relația radiodifuzorului australian cu social media nu se va încheia cu X. Dimpotrivă, recent, ABC a anunțat noua sa politică în domeniul social media, care include mai multe fonduri pentru conținut pe TikTok și Instagram.

„Vrem să ne concentrăm eforturile și resursele acolo unde se află publicul nostru”, a declarat directorul general, explicând că publicul lor se află de obicei pe Facebook, TikTok, Instagram și YouTube.

ABC este al treilea mare radiodifuzor de servicii publice care se retrage de pe Twitter, după NPR și PBS în aprilie. Acestea au părăsit Twitter după ce Musk le-a catalogat drept „mass-media de stat”. Cu toate acestea, la momentul respectiv, un purtătorul de cuvânt al ABC a negat că radiodifuzorul național australian va părăsi aplicația.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri