Publicația Axios, vândută pentru 525 de milioane de dolari. Compania plănuiește noi investiții

Publicația Axios este una dintre puținele companii media digitale care au fost achiziționate pentru mai mult de o jumătate de milion de dolari, într-o industrie acaparată din ce în ce mai mult de companiile tech. Cox Enterprises a plătit 525 de milioane de dolari pentru publicația care se află de cinci ani pe piață.

Anunțul a fost făcut luni de cele două companii. Se preconizează că achiziția nu va aduce foarte multe schimbări în modul de funcționare al publicației, mai ales că cei trei fondatori, foști jurnaliști Politico, vor rămâne la conducerea site-ului, scrie Forbes.

Jim VandeHei, directorul executiv, Roy Schwartz, președintele, și jurnalistul Mike Allen vor fi acționari minoritari și vor continua să fie factori de decizie atât în ceea ce privește conținutul jurnalistic, cât și în afaceri. Consiliul va fi completat de Alex Taylor, director executiv și președinte al Cox Enterprises.

Ce va urma pentru Axios

Însă înțelegerea prevede și o investiție de 25 de milioane de dolari în jurnalismul atât de la nivel național, cât și local. Astfel, operațiunile Axios se vor extinde pentru a oferi servicii mai largi publicului său.

„O mare parte din această investiție constă în extinderea numărului de piețe locale pe care le deservim. Jurnalismul local de supraveghere este atât de important pentru sănătatea oricărei comunități și nimeni nu se concentrează mai mult decât Axios pentru a dezvolta acest tip de jurnalism la nivel național”, a declarat Alex Taylor, președinte și director executiv al Cox, citat de Axios.

Axios susține că, până la sfârșitul anului, plănuiește să își mai deschidă sedii în șase orașe, pe lângă cele 24 în care operează deja. Însă compania speră ca, în anii care urmează, să reușească să se stabilească în cel puțin 100 de orașe.

Într-o discuție cu New York Times, Jim VandeHei a afirmat că au acceptat propunerea Cox întrucât cumpărătorul a arătat că este dedicat jurnalismului și a fost dispus să plătească un preț corect – care le va permite investitorilor inițiali să facă un profit substanțial.

Se preconizează că tranzacția se va încheia în următoarele câteva săptămâni, după obținerea aprobărilor necesare.

Axios, pe o listă scurtă

Axios face parte dintre puținele publicații exclusiv digitale care au fost achiziționate pentru mai mult de jumătate de milion de dolari. Pe aceeași listă se află și Politico, vândută pentru aproximativ 1 miliard de dolari unui editor german anul trecut și The Athletic, publicația sportivă pe care New York Times a cumpărat-o la începutul acestui an pentru 550 de milioane de dolari.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri