Propaganda, la alt nivel. O sută de rapperi chinezi au făcut o melodie în care laudă Partidul Comunist

Partidul Comunist din China a reușit să ducă propaganda la alt nivel: o sută de rapperi au contribuit la o melodie care laudă Partidul, cu ocazia aniversării de o sută de ani a formațiunii politice.

Intitulată ”100%”, melodia de peste 15 minute laudă Partidul pentru poziția pe care o ocupă China pe plan mondial în prezent, dar și realizările de pe toate planurile. Printre participanți se numără artiști populari de hip-hop precum Jiang Yunfei și Trouble.Z, precum și nume mai puțin cunoscute precum Lil Duck, Octopus și Break D, informează Vice.

Versurile traduse sunt cel puțin ciudate, întrucât combină limbajul folosit frecvent în rap cu termeni folosiți în propaganda chineză. De exemplu, performanțele pe plan astronomic ale Chinei sunt marcate în melodie astfel: „Navele noastre spațiale zboară pe cer, noua China trebuie să fie lit”. 

Melodia face trimitere și la Taiwan și Hong Kong, regiuni aflate sub conducerea de la Beijing dar care încearcă să se separe de China continentală: „Indiferent dacă este vorba de Hong Kong sau Taiwan, cu toții suntem descendenți ai dragonului”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri