Prețul cărnii în Australia și SUA ar putea crește din cauza hackerilor ruși

Cel mai mare procesator de carne din lume a fost vizat de un atac cibernetic. Consecințele s-au resimțit imediat, compania oprind abatoarele din mai multe state americane, Australia și Canada, iar experții preconizează că prețurile cărnii de vită, pasăre și porc vor crește rapid în perioada următoare, dacă problema nu va fi eliminată.

Firma de origine braziliană a informat guvernul de la Washington despre atacul serverelor sale din cele două continente, iar FBI a declanșat deja o anchetă. De asemenea, Agenția pentru Securitatea Infrastructurii și Securitatea Cibernetică oferă asistență companiei. La fel ca în cazul atacului de acum trei săptămâni asupra celei mai mari conducte de combustibil din SUA, principalii suspecți sunt hackerii ruși. Atunci, atacul cibernetic a paralizat distribuirea combustibilului și compania vizată a fost nevoită să plătească o răscumpărare de 4,4 miliarde de dolari către hackeri.

„Casa Albă discută direct cu guvernul rus despre această chestiune și transmite mesajul că statele responsabile nu adăpostesc hackeri”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

JBS a declarat că a făcut „progrese semnificative” în soluționarea atacului cibernetic și că speră că marea majoritate a fabricilor sale vor fi operaționale miercuri. Sistemele IT afectate au fost suspendate blocând accesul în sistemele de rezervă.

Cele mai mari cinci fabrici de procesare a de carne de vită ale JBS se află în SUA, iar atacul cibernetic au oprit o cincime din producția de carne din țară, potrivit Bloomberg. Potrivit declarațiilor comapniei, datele personale ale clienților, angajaților și distribuitorilor nu au fost afectate.

sursa foto: qt.com.au

MediaStandard:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri