Presa din România, vizată de hackerii ruși. Digi24, ținta principală a atacurilor

Grupul de hackeri ruși, Killnet, a desfășurat o serie de atacuri asupra mai multor site-uri din România, de la cele guvernamentale și până la cele ale publicațiilor de știri. Principala metodă prin care hackerii au reușit să paralizeze adresele țintelor a fost prin atacuri de tip DDoS, care inundă site-ul cu trafic fals.

Digi24.ro a fost principala țintă a hackerilor de la Killnet care, conform Digi24, au revendicat atacul printr-un comunicat postat pe Telegram în care au spus că ”detașamentul «Mirai» provoacă daune imense serverului Digi24. Așteptam restul”. Lesne de înțeles că gruparea a desfășurat o serie de atacuri susținute.

În urma asaltului atât site-ul, cât și aplicația de mobil a publicației au fost afectate și nu au funcționat corect.

Începând cu ora 19:30, colegii noştri de la echipa de suport au constatat că pe serverele noastre se înregistrează un volum foarte mare de trafic fals care venea dintr-o reţea uriaşă de calculatoare infectate. Asta înseamnă că nu încercau să acceseze site-ul, ci voiau să-l blocheze. Atacul a fost revendicat şi atacatorii au anunţat că vor continua acest lucru. Din nefericire, site-ul a fost indisponibil pentru cititori pentru o scurtă perioadă de timp şi nu funcţionează cum trebuie pentru a publica ştirile”, a declarat redactorul-șef al Digi24.ro,  Adriana Duțulescu, pentru Adevărul.

Conform redacției Digi24, lista cu țintele hackerilor de la Killnet a cuprins și alte site-uri de știri din România, însă -până la momentul redactării acestui articol- nici un alt site de știri nu a confirmat că ar fi fost atacat cibernetic.

Seria de atacuri desfășurate de gruparea apropiată Kremlinului nu s-a axat doar pe organizațiile de presă, ci a avut ca ținte numeroase site-uri ale instituțiilor guvernamentale. STS a anunțat că a oprit mii de atacuri în acest weekend, iar instituțiile Guvernului au declarat că nu au fost furate date sau informații importante.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri