Pompeo spune că noul coronavirus a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, presa chineză îl acuză că minte

Tensiunile dintre China și Statele Unite ale Americii au crescut, după ce secretarul de stat Mike Pompeo a susținut că există dovezi concludente conform cărora noul coronavirus a scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Pe de altă parte, presa chineză îl acuză că minte.

Deși nu există nicio poziție oficială a statului, diferiți jurnaliști apropiați conducerii de la Beijing au oferit posibile indicii cu privire la modul în care China privește situația. Presa chineză de stat susține că Pompeo nu deține dovezi pentru a putea face acuzații atât de grave, Global Times afirmând chiar că afirmațiile secretarului de stat al SUA constau în ”teorii absurde și fapte răsucite”, arată BBC.

Mai mult decât atât, aceeași publicație susține că unul dintre motivele din spatele atacului lui Pompeo ar fi poziția pe care China a reușit să o câștige în ultimii ani, pe scena internațională.

”Pompeo își propune să omoare două păsări cu o singură piatră, spunând falsuri:În primul rând, speră să îl ajute pe Trump să câștige reelecțiile din noiembrie (…) În al doilea rând, Pompeo urăște China socialistă și, în special, nu poate accepta ascensiunea Chinei”, arată jurnaliștii chinezi.

Contrat pozițiilor inițiale ale Beijingului, editoarialul admite că au existat greșeli în modul în care China a reacționat în fața epidemiei, însă ”performanța generală este suficient de strălucitoare pentru a depăși defectele”.

Amintim faptul că Mike Pompeo a declarat public că deține informații cu privire la scăparea virusului SARS-CoV-2 din Insitututul de Virologie din Wuhan: ”Amintiți-vă, China are o istorie a infectării lumii și au un istoric de funcționare a laboratoarelor sub-standard”. 

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri