Platforma rusă VKontakte, eliminată de Apple din App Store

Apple a eliminat aplicația Vkontakte din magazinul App Store al iOS. VK este cea mai populară platformă de socializare din Rusia, numită deseori Facebook-ul rusesc.

Decizia a fost luată de compania americană pentru a se supune noilor restricții impuse de guvernul britanic Rusiei în urma referedumului din regiunile ocupate. Apple are sediul european în Marea Britanie și trebuie să respectele legile și reglementările de acolo. Într-o declarație pentru The Verge, un purtător de cuvânt al gigantului tech a confirmat că eliminarea Vkontakte (și a tuturor serviciilor adiacente) din magazinul de aplicații al iOS a fost implementată pentru a respecta noile sancțiuni impuse Rusiei.

Conform Reuters, mai mulți directori ai Gazprombank sunt pe lista de sancțiuni, iar banca are legături cu finanțarea platformei rusești de socializare.

Aceste aplicații sunt distribuite de dezvoltatori deținuți majoritar sau controlați majoritar de una sau mai multe părți sancționate de guvernul britanic. Pentru a se conforma acestor sancțiuni, Apple a închis conturile de dezvoltator asociate acestor aplicații, iar aplicațiile nu pot fi descărcate din niciun App Store, indiferent de locație. Utilizatorii care au descărcat deja aceste aplicații pot continua să le folosească”, a spus purtătorul de cuvânt al Apple.

The Verge notează că VK a reacționat cu privire la măsura de eliminare de pe iOS și a spus că serviciile lor vor continua să funcționeze pentru persoanele care deja au instalate aplicațiile asociate Vkontakte, însă vor exista probleme la sistemul de notificări și plăți.

Platforma de socializare este disponibilă în continuare pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare Android.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri