Petiție împotriva vaccinului COVID, bazată pe o teorie a conspirației despre avort

În mediul online a început să circule o petiție, asumată de „Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România”, care cere interzicerea vaccinului anti-COVID. Pe ce bază? De conspirații.

Textul – împărțit pe V capitole – încearcă să convingă cititorul că afirmațiile făcute în petiție sunt reale pentru că niste persoane importante (precum fostul manager al Pfizer și un profesor străin) s-au alăturat inițiativei lor. Totuși, cei doi numiți nu fac nicio trimitere la afirmațiile cu adevărat scandaloase, la teoriile conspiraționiste despre avortoni și creștinism.

De exemplu, Mircea Frențiu este citat afirmând că vaccinul folosit și în Româniaeste un vaccin nou, cu ARN, care acționează din păcate asupra codului genetic. Conține o cultură celulară luată din țesutul pulmonar de la fetuși masculini albi avortați, de 14 săptămâni”.

Mai mult, însuși semnatarul petiției, preotul Mihoc, afirmă că, „potrivit studiilor, mai multe companii din lume, producătoare de vaccinuri anti-Covid 19, folosesc fragmente de celule preluate din fetușii umani avortați. Între acestea se numără și cele produse de ModeRNA și Oxford AstraZeneca, vaccinuri realizate pe o linie de celule renale fetale umane numită HEK-293”.

În spatele „Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România” este Vasile Mihoc, preot și coordonator de doctorate la Facultatea de Teologie din Sibiu. Puteți citi petiția acestuia aici.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri