Peste 70 de mii de conturi QAnon, șterse de pe Twitter

Aplicația de socializare Twitter a anunțat că peste 70 de mii de conturi QAnon au fost șterse. Acțiunea a început încă de la sfârșitul săptămânii trecute, când contul fostului președinte american Donald Trump a fost blocat pe termen nedefinit.

Platforma susține că urmărește interesul utilizatorilor de a-i „proteja de încercările de incitare la violență și organizarea de atacuri, precum și de diseminarea deliberată a unor informații false despre rezultatul alegerilor”, conform The Washington Post.

Afectați au fost și Kevin McCarthy, Mike Pompeo și mulți alți politicieni republicani, care au pierdut un număr mare de utilizatori în urma acțiunii.

Pe lângă contul fostului lider de la Casa Albă, Twitter a eliminat și pe cel al consilierui pentru securitate națională, Michael Flynn, dar și pe cel al fostului avocat al lui Trump, Sidney Powell. Aceștia l-au sfătuit pe Trump să declare legea marțială și să anuleze rezultatul alegerilor.

QAnon este o teorie a conspirației care susține că lumea este, în prezent, condusă de un grup de persoane influente, sataniste și pedofile, iar singurul om care poate se opune este Donald Trump. Una dintre persoanele care a intrat în clădirea Capitoliului, bărbatul cu coarne, este un cunoscut susținător al teoriei QAnon.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri