Peste 600 de jurnaliști au murit de COVID în 2020

Interview with businesswoman on press conference

La nivel global, de la începutul pandemiei au murit aproximativ 1,8 milioane de oameni din cauza COVID. Acestei cifre i se mai adaugă o altă statistică sumbră, aceea a jurnaliștilor infectați cu noul coronavirus.

Conform ONG-ului Press Emblem Campain, cel puțin 602 jurnalisti au murit numai în 2020 în urma contractării virusului SARS-CoV-2, însă cifra este cu siguranță mult mai mare, informează Newsweek.

Din cifra totală, 303 dintre aceștia în America Latină: 93 în Peru, 55 în Brazilia, 53 în India şi 45 în Mexic. În Europa, recordul negativ este deținut de Italia (37).

Una dintre explicațiile oferite de ONG cu privire la posibilitatea unei cifre mult mai mari este inadvertența informațiilor furnizate de unele state, precum și lipsa cauzei oficiale a morții.

Secretarul general al Press Emblem Campain, Blaise Lempen, a afirmat că, „având în vedere trăsăturile profesiei, ziariştii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special expuşi virusului. Unii dintre ei, mai ales cei independenţi şi fotoreporterii, nu pot pur şi simplu să lucreze de acasă”.

Mai mult decât atât, organizația non-profit cere ca jurnaliștii să fie incluși în schema de vaccinare, aflându-se în rândul categoriilor de lucrători expuși.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri