Peste 300 de jurnaliști din India au murit de COVID în timp ce arătau efectele pandemiei

Deși nu sunt considerați a fi lucrători din prima linie, jurnaliștii din India au fost constant pe teren pentru a arăta efectele pandemiei în statul sud-asiatic, punându-se astfel în pericol.

Un studiu recent realizat de Institutul de Studii Percepționale din Delhi arată că un total de 238 de jurnaliști au murit din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2 din aprilie 2020 și până în 16 mai 2021.Pe listă se află alte 82 de nume, care urmează să fie verificate, conform IndiaToday.

Cercetătorii arată că primul val, care a ținut din aprilie până în decembrie 2020, a fost mult mai blând decât cel de-al doilea. În cele nouă luni ale anului 2020, 56 de oameni de presă din India și-au pierdut viața, în timp ce al doilea val a luat, în numai o lună jumate, 171 de vieți. 11 jurnaliști au murit între ianuarie și aprilie.

31% dintre victimele COVID înregistrate în rândul jurnaliștilor se aflau în grupa de vârstă 41-50 de ani, în timp ce 24% aveau vârste cuprinse între 61 și 70 de ani. Diferențe au existat și în tipul de media, cei mai expuși fiind din zona print (55%).

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri