Pastila de (DEZ)INFORMARE: Cauzează vaccinurile autism?

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, lansează un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

În episodul din această săptămână vorbim despre o teorie a conspirației care ne-ar putea mai aduce mai aproape de izbucnirea unei epidemii cu urmări serioase. Unii oameni cred că vaccinurile administrate copilului la vârste fragede, ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), pot cauza autism.

Teoria a fost popularizată în 1998 de Andrew Wakefield, ale căror descoperiri în acest sens au fost publicate în prestigioasa revistă științifică The Lancet – doar ca ulterior articolul să fie retras, pentru că metoda științifică a fost viciată. Și licența sa medicală a fost retrasă după ce o investigație a descoperit că practicile sale au fost necinstite și iresponsabile.

Poate cel mai șocant lucru din acest caz este că Wakefield a cumpărat, cu doar cinci lire sterline, doze de sânge de la copiii prezenți la petrecerea aniversară a fiului său.

Emisiunea “Pastila de (dez)informare” poate fi urmărită la Digi24 în fiecare săptămână, de joi până luni, dar și pe contul de YouTube.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri