Partidul Conservator britanic ar fi folosit dezinformarea în timpul alegerilor din 2019

Partidul Conservator britanic ar fi folosit dezinformarea în timpul alegerilor generale din 2019, arată un raport realizat de cercetătorii de la King’s College London.

Studiul indică că formațiunea politică condusă de Boris Johnson au apelat la diverse diferite tehnici de manipulare a publicului, precum modificarea unui videoclip cu liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, sau asumându-și un rol de fact-checker pe Twitter, în timpul unei dezbateri importante, conform The Independent.

Printre faptele mai puțin grave, se numără și folosirea unor postere „slab formatate și de slabă calitate”, care să atragă atenția publicului prin ridicolul lor, pentru a obține atenția publică (inclusiv prin folosirea fontului comic sans).

Însă cercetătorii consideră că noutatea nu vine din metodele la care conservatorii au recurs, ci la nivelul de impunitate. Întrucât Tories nu au avut parte de nicio pedeapsă, plasându-i cumva deasupra legii, încrederea publicului în Guvern în timpul pandemiei de coronavirus a scăzut.

„Când au fost demascați, reprezentanții Partidului Conservator au fost lipsiți de scuze pentru rebrandizarea contului lor de Twitter ca site de verificare a faptelor și pentru editarea materialelor video ale interviului cu Sir Keir”, afirmă cercetătorii.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri