Parlamentul a demis-o pe șefa CNA, Monica Gubernat, prin respingerea raportului de activitate pe 2020

Raportul de activitate pe anul 2020 a Consiliului Național al Audiovizualului a fost respins în ședința parlamentară de marți, ceea ce duce la demiterea șefei CNA.

Președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat la sfârșitul ședinței că votul negativ oferit de parlamentari înseamnă schimbarea din funcție a Monicăi Gubernat, succesoarea Laurei Georgescu, conform Paginademedia.

Gubernat a preluat funcția în 2019, fiind propunerea PSD. Anterior, ea a a făcut parte din echipa de campanie a PSD în perioada 2000-2004, dar a și lucrat în Ministerul Turismului și ca consilier în Parlament, cu atribuții pe monitorizarea presei. Aceasta a înlocuit-o pe Georgescu după ce Legea audiovizualului a fost modificată în urmă cu cinci ani, astfel încât respingerea raportului de activitate să ducă la demiterea șefei CNA.

Va fi demarată o procedură pentru numirea unui nou șef al CNA. Până la momentul redactării acestui material nu există informații cu privire la posibilii candidați.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri