O țară închide Facebook timp de o lună, pentru că nu mai face față conturilor false

Promisiunile lui Mark Zuckerberg cum că Facebook va face o treabă mai bună în depistarea și anihilarea conturilor false se pare că lasă de dorit.

Cel puțin în Papua Noua Guinee, locul în care guvernul a decis să suspende activitatea rețelei de socializare vreme de o lună. Motivul? Valul fără precedent de conturi false și studierea efectului pe care acestea le au asupra populației.

„În această perioadă vom avea timp să-i identificăm pe cei care se ascund în spatele conturilor false, pe cei care distribuie imagini pornografice, precum și pe cei care postează informații false, iar activitatea lor să fie filtrată și înlăturată”, a declarat Ministrul Comunicațiilor din această țară, Sam Basil.

Acesta și-a exprimat de altfel adeseori îngrijorarea cu privire la securitatea datelor locuitorilor din Papua Noua Guinee ca urmare a scandalului Cambridge Analytica, lucru care l-a și făcut să urmărească îndeaproape audierea lui Mark Zuckerberg din Senatul American.

„Guvernul nostru, purtat de globalizarea digitală, nu a avut niciodată șansa de a discerne anumite avantaje ale Facebook, ba chiar să educe și să ofere consiliere pentru folosirea de socializare precum Facebook locuitorilor din Papua Noua Guinee”, a mai precizat acesta.

Nu în utlimul rând, după cum a lăsat să se înțeleagă tot Sam Basil, „riscurile și vulnerabilitățile celei mai mari rețele de socializare din lume sunt mai mari decât potențialele amenințări ale scurgerilor de informații, iar printre acestea pot fi incluse posibilitatea ca Facebook să se manifeste ca o platformă de advertising nereglementată, o amenințare pentru productivitatea persoanelor – în special în rânul copiilor și angajaților – precum și probleme mai largi de securitate”.

Concluzia sa a fost faptul că Papua Noua Guinee ar putea, în cele din urmă, cu ajutorul developerilor locali de aplicații, să creeze propria sa rețea de socializare asemănătoare Facebook.

MediaStandard:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri