O jurnalistă din Rusia și-a dat foc, după ce poliția i-a percheziționat casa. „Vă rog să dați vina pe Federația Rusă”

La o zi după ce casa sa a fost percheziționată de către poliție, jurnalista rusă Irina Slavina și-a dat foc în public. Din nefericire, aceasta nu a mai putut fi salvată.

Gestul pare a fi premeditat, întrucât Slavina a postat cu puțin timp înainte de a se incendia un mesaj pe Facebook, în care dădea vina pe autorități pentru acțiunea sa, conform New York Times.

„Vă rog să dați vina pe Federația Rusă pentru moartea mea”, a scris jurnalista.

Tot pe social media a vorbit și despre percheziția desfășuratăd de către forțele de ordine, făcută sub pretextul legăturii acesteia cu Open Russia, o organizație critică la adresa Kremlinului, și cu Mikhail Ioselevich, un antreprenor local.

Totuși, nu e prima oară când Slavina este ținta presiunilor autorităților. În trecut, aceasta a fost amendată pentru participarea la demonstrațiile opoziției din orașul Nijni Novgorod și pentru menționarea organizației Open Russia în postările de pe rețelele de socializare.

Jurnalista a avut de pierdut și pe plan profesional, așa cum tocmai ea a povestit într-un interviu: „Am pierdut slujbe de trei ori pentru că pot spune că mi-am băgat nasul prea mult”.

Din 2016, Irina Slavina și-a făcut propriul site de investigații privind acțiunile FSB. În ciuda faptului că scria singură, investigațiile sale au ajuns populare în rândul rușilor.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri