O înregistrare audio arată cum Giuliani a pus presiune pe oficiali ucraineni pentru a anunța anchetarea lui Biden

WASHINGTON, DC - MAY 30: Rudy Giuliani, former New York City mayor and current lawyer for U.S. President Donald Trump, speaks to members of the media during a White House Sports and Fitness Day at the South Lawn of the White House May 30, 2018 in Washington, DC. President Trump hosted the event to encourage children to participate in sports and make youth sports more accessible to economically disadvantaged students. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

O înregistrare audio, făcută publică în această săptămână de CNN, arată cum Rudy Giuliani a pus presiune în 2019 pe oficiali din Ucraina să anunțe public începerea unei anchete în privința contra-candidatului lui Donald Trump, cel pe care îl reprezenta ca avocat atunci.

Cu numai un an înainte de alegerile prezindețiale din SUA, Giuliani le spune unor oficiali ucraineni că, în schimbul acestui anunț, el va elimina orice tensiune și că va vorbi cu Trump pentru a se asigura că „neînțelegerile sunt puse deoparte”, conform The Guardian.

„Tot ce ne trebuie de la președinte [Zelenski] este să spună «voi pune un procuror onest la conducere, va investiga și dezgropa dovezile care există în prezent și există alte dovezi despre implicarea alegerilor din 2016» și atunci chestia cu Biden trebuie să fie epuizată”, a spus Giuliani în înregistrarea de aproape 40 de minute.

Fostul avocat, investigat în aprilie pentru afacerile pe care le-a făcut în Ucraina cât timp a fost reprezentantul legal al lui Trump, le-a mai spus oficialilor britanici că „ar putea fi un lucru bun pentru o relație mult mai bună”.

Apelul din care a face parte înregistrarea a avut loc înainte de celebra conversație dintre Trump și Zelenskiy, în timpul căreia Trump a sugerat că ajutorul militar american ar putea depinde de disponibilitatea președintelui ucrainean de a „ne face o favoare”, făcând referire la deschiderea unei investigații asupra lui Joe Biden și a fiului său, Hunter.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri