O eroare a serverului ar fi cauzat scurgerea masivă de date a Twitch

La două zile după ce cantități mari de date sensibile au ajuns publice, platforma de streaming Twitch susține că de vină ar fi fost o eroare a serverului care ar fi permis atacatorilor să aibă acces la informațiile interne.

Într-un comunicat citat de BBC, compania deținută de Amazon afirmă că scurgerea a fost cauzată de o „modificare a configurației serverului” care „a expus” unele date, printre care codul intern și documente ale Twitch, dar și plățile efectuate către mii de streameri de top.

Platforma de streming a adăugat că breșa de securitate nu a afectat datele de logare ale utilizatorilor, însă le recomandă acestora să-și schimbe parola. În plus, Twitch va modifica și cheile de flux ale utilizatorilor, adică codul unic utilizat de software-ul de streaming pentru a transmite pe canalul Twitch potrivit.

BBC explică că eroarea de ”configurare a serverului” ar fi fost una de natură umană, cineva lăsând din greșeală ca calculatoarele Twitch unde sunt stocate datele să fie vizibile pentru atacatori.

Datele Twitch au fost publicate miercuri de un utilizator anonim pe mai multe forumuri, sub formă de torrent. Fișierele erau împărțite mai mai multe foldere, care conțineau informații despre plăți, documente comerciale, fișiere și cod software, și chiar detalii despre proiecte inedite.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri