Numele unui jurnalist român a fost folosit într-o escrocherie online

”Am facut o excursie la Regatul Unit si poseta mea a fost furata cu pasaportul meu international si cu cartile mele de credit inauntru”. Așa începe un mail care este, de fapt, cea mai veche escrocherie din online.

Expeditorul ar fi fost în teorie jurnalistul arădean Vasile Sărăndan. În realitate, mailurile trimise de pe adresa sa și în numele său nu erau nimic altceva decât opera unor hackeri care i-au accesat contul, conform Ziuadevest.ro.

Mai multe persoane, printre care și jurnaliști acreditați la ISU Arad. Sărădan a depus o plângere la Poliție, ”nu cumva să fie cineva care să plătească bani în urma acestor mailuri” și s-a distanțat de incident.

”Mi-am schimbat deja parola la email”, a mai afirmat acesta.

Citiți mai jos mailul trimis de pe adresa jurnalistului arădean:

”Sper că a ajuns la tine la timp. Am făcut o excursie la Regatul Unit și poșeta mea a fost furată cu pașaportul meu internațional și cu cărțile mele de credit înauntru. Ambasada încearcă să mă ajute lăsându-mă să îmi iau bilet de avion fără pașaport doar atât am de plătit biletul de avion și taxele de hotel. Spre dezamăgirea mea nu îmi pot accesa banii fata cărțile de credit banca are nevoie de mai mult timp pentru a îmi trimite un card nou. În această neplacută situație am nevoie de un rapid împrumut care v-a fi înapoiat imediat ce mă întorc. am nevoie de aproape 2650 de lire ca să îmi acopăr cheltuielile. Am nevoie urgentă să prind următorul zbor.  Este mult mai bine pentru mine. îmi pare rau pentru toate neplăcerile. Mulțumesc frumos Pot să iți trimit detaliile Cum să fac? 

Aștept un răspuns.Salutări,Vasile”

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri