Nu au izmene pentru armată, dar vorbesc de “supravegherea predictivă”. Combinație de “1984” și “Minority Report” în Rusia

Se fac pași mari către supravegherea populației, iar cei mai mari pași sunt făcuți, evident de societățile totalitare. Vă mai aduceți aminte de “Minority Report” și de universul din viitor în care erau pedepsite crimele pe care urma să le faci? Metoda este diferită, evident – acela era un film inspirat dintr-un roman Philip K. Dick – dar în fond despre asta vorbim. Cu atât mai mult cu cât aici vorbim despre o societate scoasă dintr-un alt roman celebru, “1984”.

Mints Radio Engineering Institute și Nidaar ( Rti Systems) sunt două companii din Moscova din sectorul tehnologiei controlate de Rti System, un furnizor major al Ministerului rus al Apărării, atribuibile la rândul lor, potrivit Forbes, grupului Sistema fondat de oligarhul Vladimir Ievtușenkov, potrivit Rai News.

Conform rapoartelor agenției de stat ruse Tass, cele două companii au dezvoltat un sistem integrat de supraveghere deosebit de puternic și invaziv.

Citiți mai multe pe Editiadedimineata.ro.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri