Neînțelegerile privind prime time-ul TVR se mută în instanță. Ionuț Cristache vrea ca emisiunea sa să revină la ora 21

Prime time-ul postului public au stârnit neînțelegeri între unul dintre realizatorii postului, Ionuț Cristache, și conducerea interimară a TVR. Ieri, scandalul s-a mutat în instanță.

Jurnalistul Ionuț Cristache ar fi înaintat Judecătoriei Sectorului 1 o cerere prin care să fie anulată hotărârea Comitetului Director al TVR care stabilea mutarea emisiunii sale, ”România 9”, de la ora 21.00 la ora 17.00, conform informațiilor obținute de Paginademedia.

Sursele consultate de publicație mai precizează că instanța ar urma să dezbată cererea în decursul zilei de azi, 22 iunie, dar și că în dosar ar fi martoră fostul PDG al TVR, Doina Gradea.

Comitetul Director a decis „din motive editoriale” ca emisiunea prezentată de Cristache să fie difuzată la ora 17:00, locul acesteia fiind luat de un serial coreean istoric. Schimbarea înseamnă pentru emisiune și o luptă pe rating cu emisiuni cu conținut diferit, dar care excelează la numărul de telespectatori: ”Acces Direct” de pe Antena 1 și ”Știrile de la 5” de pe ProTV. Ora 21 îi aducea un avantaj emisiunii lui Cristache, dat fiind faptul că se afla în competiție directă cu programe cu conținut similar, ale unor posturi de știri. Editorialul semnat de Petre Barbu și publicat de Libertatea explică de ce cifrele, deși mai mari la ora la care se va difuza România 9, reprezintă un dezavantaj pentru grila TVR.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri