NATO, preocupată de conductele şi a cablurile de telemunicaţii submarine expuse atacurilor Rusiei

FILE PHOTO: NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a news conference on the eve of a NATO summit, amid Russia's invasion of Ukraine, in Brussels, Belgium March 23, 2022. REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Puțini sunt conștienți de cât de dependenți suntem de un număr limitat de cabluri de fibră optică care formează coloana vertebrală a internetului și leagă electronic continentele și insulele noastre. În prezent, 95% din traficul internațional de internet este transmis prin cabluri submarine; sateliții, în comparație, transmit foarte puțin, conform Editiadedimineata.ro.

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) a decis că este nevoie de o mai bună protecţie a conductelor şi a cablurilor de telecomunicaţii submarine, pe fondul creşterii îngrijorării despre posibile atacuri ruseşti. Există îngrijorări sporite că Rusia ar putea viza cablurile submarine și alte infrastructuri critice în efortul de a perturba viața occidentală, pentru a obține avantaje împotriva acelor națiuni care asigură securitatea Ucrainei.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, un aliat al lui Vladimir Putin, a declarat recent că nu există niciun motiv pentru care Moscova să nu distrugă cablurile submarine de comunicaţii ale inamicilor săi, având în vedere ceea ce el a spus că a fost complicitatea occidentală în aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream, relatează Reuters.

„Dacă pornim de la complicitatea dovedită a ţărilor occidentale în aruncarea în aer a Nord Stream, atunci nu mai avem nicio constrângere – nici măcar morală – care să ne împiedice să distrugem comunicaţiile prin cablu de pe fundul oceanului ale duşmanilor noştri”, a declarat pe Telegram Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Citiți mai multe AICI

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri