Myanmar a eliberat un reporter AP, după trei săptămâni de detenție

Thein Zaw, reporter al Associated Press, a fost eliberat de autoritățile din Myanmar din detenție, după trei săptămâni petrecute în spatele gratiilor.

La momentul arestării sale, Zaw se ocupa de protestele ce au urmat puciului de pe 1 februarie. El fusese acuzat de încălcarea unei legi de ordine publică care prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare, conform CNN.

Acesta a confirmat pentru AP că, după audieri, toate acuzațiile ce îi erau aduse au fost revocate. Motivul ar fi fost că acesta își făcea meseria.

„Aștept cu nerăbdare să-mi întâlnesc membrii familiei. Îmi pare rău pentru unii colegi care sunt încă în închisoare”, a spus jurnalistul agenției de știri.

Un sentiment are și vicepreședintele departamentului de știri internaționale al AP. Acesta spune că bucuria eliberării reporterului este umbrită de situația dificilă prin care trec mulți alți jurnaliști, aflați în detenție în Myanmar.

„[Agenția] Associated Press este profund ușurată că jurnalistul AP Thein Zaw a fost eliberat din închisoarea din Myanmar. Ușurarea noastră este temperată de faptul că alți jurnaliști aflați acolo rămân reținuți. Îndemnăm Myanmar să elibereze toți jurnaliștii și să le permită să raporteze în mod liber și în siguranță cu privire la ceea ce se întâmplă în interiorul țării”, a afirmat Ian Phillips.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri