Moderatorii Reddit cer platformei să limiteze răspândirea dezinformării privind COVID-19

Moderatorii unuia dintre cele mai populare subreddituri cer platformei, într-o scrisoare deschisă, să limiteze răspândirea dezinformării privind COVID-19.

Scrisoarea amintește Reddit că dezinformarea poate face victime reale, amintind de situații extreme în care oamenii au luat substanțe folosite în medicina veterinară pentru a trata virusul SARS-CoV-2. Mai mult decât atât, moderatorii susțin că utilizatorii sunt incitați de informațiile false diseminate pe platformă și să nu respecte măsurile de prevenție, conform Forbes.

„Există mari șanse ca dezinformarea cu care Reddit este inundată în prezent să impună oamenilor o ședere la secția de toxicologie din spital sau chiar să le coste viața. Nu poate fi loc de clemență atunci când oamenii mor pe motiv de dezinformare pe această platformă”, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii mai atrag atenția că repetarea acelorași informații pe platformă oferă dezinformării legitimitate, motiv pentru care „oamenii încep să o creadă din toată inima”.

Peste 52 de milioane de utilizatori sunt în pericol de a fi expuși zilnic la dezinformarea de pe platformă.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri