Ministrul rus de Externe amenință Republica Moldova cu un posibil atac la împlinirea unui an de război

Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a Rusiei. Nu mai este o amenințare indirectă dedusă din propaganda rusă, ci vine chiar de la ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Acum, Republica Moldova este luată în considerare pentru acest rol. În primul rând, pentru că au reușit să impună un președinte în fruntea țării, folosind metode departe de a fi democratice. Un președinte care pur și simplu urmărește ca Moldova să intre în NATO, un președinte care are cetățenie română, este gata să unească Moldova cu România, și în general este gata să facă practic orice. […]

Nu vreau să intru în detalii, dar este una dintre țările pe care Occidentul vrea să o transforme în «anti-Rusia». […] Diplomații noștri se vor asigura că tulburările planificate pentru împlinirea unui an de operațiune militară specială la sfârșitul lunii februarie – ce vor avea loc la New York sau în alte părți, pe care occidentul le planifică activ împreună cu regimul de la Kiev – să nu fie singurele evenimente care că capteze atenția comunității internaționale. Pregătim ceva dovezi”, a spus șeful diplomației de la Moscova.

Lavrov o atacă direct pe Maia Sandu. La Chișinăului, reacția a fost clară – Moldova și-a ales viitorul și vrea să fie parte a lumii libere. Declarațiile lui Lavrov sunt doar retorica binecunoscută, a spus Ministerului de Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Potrivit lui, Moscova este hotărâtă să eclipseze orice au de gând să facă Ucraina și Occidentul la un de la declanșarea invaziei.

Declarațiile vin după ce, în urmă cu o săptămână, Maia Sandu a declarat că Moldova ar putea renunța la neutralitate în favoarea integrării într-o „alianță mai mare”. Deși are majoritate parlamentară (63 de mandate din totalul de 101), actualei guvernări PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) nu-i ajung patru voturi pentru a putea schimba Constituția în sensul aderării în NATO.

MediaStandard:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri