Microsoft a destructurat o campanie masivă de hacking. Alegerile americane ar fi putut fi în pericol

Microsoft a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că a destructurat o campanie masivă de hacking care ar fi putut să afecteze inclusiv desfășurarea alegerilor prezidențiale din SUA.

Compania susține că serverele din spatele malware-ului Trickbot au fost blocate după ce o instanță federală si-a dat acceptul cu privire la această operațiune, informează CNN.

Microsoft susține că succesul operațiunii este temporar, întrucât atacatorii vor încerca să găsească noi metode de a își relua activitatea, însă reprezintă un început al unei lupte în care și autoritățile vor trebui să ofere sprijin.

Sursa citată susține că „Trickbot le permitea hackerilor să vândă ceea ce Microsoft a spus că este un serviciu altor hackeri – oferindu-le capacitatea de a injecta computere vulnerabile, routere și alte dispozitive cu alte programe malware”.

În eventualitatea în care instituții implicate în procesul electoral erau vizate de un virus de tip ransomware, desfășurarea alegerilor devenea dificilă.

„Adversarii pot folosi ransomware-ul pentru a infecta un sistem informatic utilizat pentru menținerea listelor electorale sau pentru a raporta rezultatele din noaptea alegerilor, confiscând aceste sisteme la o oră prescrisă optimizată pentru a semăna haos și neîncredere”, a afirmat vicepreședintele securității Microsoft Tom Burt.

 

sursa foto: Fortune

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri