Meta urmează să decidă dacă îi redă contul de Facebook lui Donald Trump

Meta va lua o decizie cu privire la suspendarea contului lui Donald Trump. Luna aceasta compania va trebui să anunțe dacă îi va păstra sau ridica interdicția pe Facebook sau Instagram a fostului președinte american.

Inițial decizia ar fi trebuit să vină pe data de 7 ianuarie, însă, conform unor surse citate de Financial Times, Meta ar amâna anunțul până la finalul lunii. Răspunzător pentru decizie va fi Nick Clegg, șeful departamentului pentru relații publice al Meta și nu Mark Zuckerberg, deși cel din urmă a hotărât suspendarea lui Trump.

Conform FT, Meta a creat un grup special care se va ocupa de acest aspect. Echipa este formată din mai multe persoane ce aparțin departamentelor de comunicare, politici publice și moderarea de conținut. Până acum compania a refuzat să facă vreo declarație, însă în iunie 2021 Clegg anunța căatunci când suspendarea va fi în cele din urmă ridicată, va exista un set strict de sancțiuni cu escaladare rapidă care vor fi declanșate în cazul în care domnul Trump comite alte încălcări în viitor, inclusiv eliminarea permanentă a paginilor și conturilor sale”.

Decizia Meta vine în urma celei luate de Elon Musk, care i-a redat contul fostului președinte american. Deși Trump nu a postat nimic pe Twitter de atunci, anul 2024 (care va fi unul electoral) ar putea schimba acest lucru.

Mai mult decât atât, de la momentul în care a fost suspendat pe marile rețele de socializare, Donald Trump și-a înființat propria sa platformă de social media unde a început să posteze mesaje tot mai extremiste. Audiența pe care a strâns-o acolo este deja radicalizată și dispusă să creadă teoriile conspiraționiste pe care Trump le legitimează. Va fi interesant de urmărit cum Meta, dar și Twitter vor răspunde când Trump va începe să răspândească mesaje similare pe platformele lor.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri