Meta neagă că ar fi amenințat cu închiderea Facebook și Instagram în Europa

Într-o postare pe blogul companiei, Meta a respins titlurile care au circulat în presă care anunțau că gigantul american ar scoate cele două mari rețele de socializare din Europa. Închiderea acestor servicii a fost menționată chiar de Meta într-un raport pe care l-au prezentat autorităților americane. Raportul detalia, printre altele, că un acord între UE și companiile din SUA este necesar astfel încât serviciile oferite de acestea să poată funcționa eficient.

Presa a relatat că <<amenințăm>> să părăsim Europa din cauza incertitudinii legate de mecanismele de transfer de date între UE și SUA. Acest lucru nu este adevărat. La fel ca toate companiile cotate la bursă, suntem obligați prin lege să dezvăluim investitorilor noștri riscurile materiale. Săptămâna trecută, așa cum am făcut-o și în precedentele patru trimestre financiare, am dezvăluit faptul că incertitudinea continuă privind mecanismele de transfer de date între UE și SUA reprezintă o amenințare la adresa capacității noastre de a servi consumatorii europeni și de a ne desfășura activitatea în Europa”, a declarat Meta în postarea publicată pe blog.

Cu alte cuvinte, Meta spune că ce a spus nu e ceva nou și nu sunt singurii care spun astfel de lucruri. Okay, e de înțeles, doar că Meta a afirmat cu subiect și predicat că Facebook și Instagram pot fi scoase din Europa dacă un acord nu e încheiat. Unde e neadevărul prezentat de presă?

Cel mai probabil Meta nu se aștepta ca jurnaliștii să se lege de acest aspect pe care -după cum spun și ei- l-au mai prezentat și în trecut, singura diferență fiind că acum a identificat Facebook și Instagram ca fiind serviciile care ar putea deveni indisponibile pe continentul european.

Nu avem absolut nicio dorință de a ne retrage din Europa; bineînțeles că nu avem. Dar realitatea este că Meta, la fel ca multe alte întreprinderi, organizații și servicii, se bazează pe transferuri de date între UE și SUA pentru a opera servicii globale. Nu suntem singurii”, a mai adăugat Meta în postare.

Sunt sigur că nici reacțiile autorităților europene care au părut entuziaste cu privire la perspecticva unei închideri a Facebook, nu a picat prea bine pentru Meta. La fel cum am spus și în articolul de acum trei zile, UE trebuie să fie atentă când vine vorba de astfel de lucruri pentru că -dincolo de utilizatorii normali- de rețelele de socializare depind afaceri, ONG-uri și chiar presa.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri