Meta introduce bunurile digitale pe platforma sa de metaverse

Noul pas făcut de Meta în construirea metaverse-ului se referă la remunerația creatorilor de conținut din interiorul lumilor digitale. Începând de azi, un grup restrâns de creatori poate începe să creeze obiecte și efecte digitale pe care să le vândă pe platforma Horizon Worlds (aplicația metaverse a Meta, disponibilă doar în SUA).

Instrumentele introduse de Meta vor fi disponibile pentru început pentru cei care fac cursuri virtuale, jocuri și accesorii de modă în Horizon Worlds, conform Reuters. Noile funcții vor fi făcute disponibile pentru toți utilizatori, însă, deocamdată, Meta se află în stadiul de experimentare.

Planul Meta și al lui Mark Zuckerberg

Planul este ca instrumentele de remunerație să ofere posibilitatea creatorilor de conținut să se susțină, iar creația de bunuri digitale în metaverse să fie un job cu normă întreagă.

Într-un videoclip realizat în totalitate în Horizon Worlds folosindu-se de avatare, Mark Zuckerberg a vorbit cu investitorii și a menționat importanța creatorilor de conținut.

Vrem să existe o mulțime de lumi minunate, iar ca acest lucru să se întâmple trebuie să existe o mulțime de creatori care să se poată întreține și să facă din asta meseria lor […] Acesta va fi un proces cu adevărat formativ. Vom vedea ce se potrivește cu oamenii care folosesc lumile și apoi vom construi următoarea rundă de instrumente”, a declarat Zuckerberg în fața investitorilor.

Într-o declarație de presă citată de Engadget, Meta amintea de același lucru și sublinia importanța bunurilor digitale în viitor.

În timp ce lansăm acest lucru astăzi ca un test cu o mână de creatori pentru a obține feedback-ul lor, aceste tipuri de instrumente sunt pași spre viziunea noastră pe termen lung pentru metaversul în care creatorii pot câștiga un trai și oamenii pot cumpăra bunuri, servicii și experiențe digitale”, a declarat compania.

Poate te întrebi de ce atâta agitație pentru remunerația creatorilor de conținut și de ce sunt importante bunurile digitale. Ei bine, așa cum ne-a obișnuit Meta, totul este despre bani. Pe scurt, Meta va lua un procent din ce vând creatori de conținut.

Conform The Verge, achizițiile făcute prin Horizon Worlds vor face ca Meta să ia o cotă de 25% din ce rămâne după plata unei taxe de platformă. Activând pe platforma virtuală oferită de Quest (deținut tot de Meta), tot ce este cumpărat în Horizon Worlds trece prin Quest Store, care se ocupă cu jocurile și bunurile VR. Astfel, bunul vândut este taxat de două ori. Conform calculelor The Verge, creatorii de conținut rămân cu puțin peste jumătate din prețul de vânzare, restul merg în buzunarul Meta.

Metaverse-ul arată bine, într-adevăr.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri