Meta dezvăluie că Beijingul a inventat un biolog elvețian, pentru a discredita SUA

April 23, 2017, Berlin Germany. Searching "Coronavirus fake news 5g Conspiracy theories " on laptop screen

Compania condusă de Mark Zuckerberg a confirmat că guvernul de la Beijing a inventat un fals om de știință elvețian, care acuza SUA că împing OMS să dea vina pe China pentru apariția și răspândirea COVID-19.

Miercuri, Meta a afirmat că așa-zisul Wilson Edwards nu este nimic altceva decât rezultatul unei campanii de dezinformare asociată cu companiile de infrastructură ale statului chinez. Afirmațiile presupusului biolog s-au răspândit cu rapiditate pe rețelele sociale, la acest factor contribuind și presa chineză de stat , conform Insider.

Dezinformarea a circulat pe Facebook de pe 24 iulie 2020 și până pe 10 august același an, când Ambasada Elveției din Beijing a confirmat că nu există niciun cercetător cu acest nume. Ulterior, platforma a blocat contul făcut în numele lui Wilson Edwards, iar presa chineză s-a grăbit să șteargă orice referire la falsul biolog.

Afirmațiile făcute de Meta în cel mai recent raport privind amenințările de pe Facebook nu sunt noi. În fapt, infirmarea existenței omului de știință de către reprezentanții elvețieni din Beijing a dus la numeroase articole în presa din întreaga lume, suspectându-se încă de atunci implicarea Chinei în discreditarea SUA.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri