Medicii lui Navalnîi au cerut să-l vadă, spunând că ar putea face stop cardiac „în orice minut”

Aleksei Navalnîi este într-un pericol major de a face stop cardiac „în orice minut”, spun medicii săi într-o cerere transmisă serviciilor penitenciare ruse şi publicate pe rețelele de socializare.

Anastassia Vassilieva, medicul personal al opozantului rus, împreună cu alți trei doctori, printre care se numără și un cardiolog, au cerut să îl vadă pe Navalnîi, întrucât aceștia sunt îngrijorați cu privire la starea sa de sănătate, conform Digi24.

Vassilieva a informat oficialii penitenciarului în care pacientul său se află că acesta are un nivel de concentrație al potasiului în sânge de 7,1 milimoli pe litru, „ceea ce semnifică încă o dată o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni dintr-un minut în altul”. 

„Este total necesară spitalizarea. Dacă nu va începe tratamentul, el va muri în zilele următoare”, a afirmat și medicul Alexandre Poloupane, care l-a avut în îngrijire pe Navalnîi în trecut. Declarația acestuia a fost publicată pe Twitter de Kira Iarmiş, purtătorul de cuvânt al politicianului anti-corupție.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri