Masca nu mai e obligatorie, dar ți-ar putea proteja viața privată

epa08210804 A man checks his phone for lottery results, organised by local government for masks for protection against coronavirus, in front of a pharmacy in Guangzhou, Guangdong Province, China, 11 February 2020. Media reports that the novel coronavirus (2019-nCoV), which originated in the Chinese city of Wuhan, has so far killed 1,017 people, infected 42,717 others, with 21,675 suspected cases mostly in China. EPA/ALEX PLAVEVSKI

Relația noastră cu „spațiul public” este redefinită, nu doar de o pandemie globală, ci și de o nouă eră a tehnologiilor de supraveghere biometrică. Supravegherea biometrică în masă le permite companiilor și autorităților să ne urmărească pe baza datelor personale unice și să ne identifice ori de câte ori este nevoie, oriunde mergem.

EDRi și Privacy International au făcut un brainstorming și s-au întrebat: măștile pe care le purtăm acum pentru a ne proteja reciproc de coronavirus ne pot proteja și anonimatul, împiedicând cele mai noi sisteme de recunoaștere facială în masă să ne identifice?

Știm deja că sistemele de recunoaștere facială sunt remarcabil de sofisticate și pot identifica oamenii (sau identifica greșit oamenii) cu „date despre față” relativ puține. Având în vedere că îmbrăcămintea și machiajul antisupraveghere au avut un anumit succes în împiedicarea sistemelor de recunoaștere facială în trecut, cele două organizații s-au gândit că ar merita să experimentăm o abordare similară cu o mască de față.

Citiți mai multe pe Editiadedimineata.ro.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri