„Manchester United este gunoi”. BBC și-a cerut scuze pentru o eroare apărută pe ecran

BBC și-a cerut scuze de la public după ce marți au fost publicate două mesaje pe ticker, banda inferioară ce apare în timpul jurnalelor de știri. Unul dintre mesaje critica echipa de fotbal Manchester United, numind-o „gunoi”.

Textul a apărut din greșeală pe ecran în timpul unei știri despre tenis, imediat după ora 09:30. Un alt mesaj apărut pe ticker scria: „Vremea plouă peste tot”. Cele două erori au ajuns virale pe internet, spre amuzamentul publicului și enervarea fanilor Manchester United.

Vina a aparținut unui angajat nou, care învăța cum să folosească tickerul și scria lucruri aleatorii pe bandă, conform unuia dintre prezentatori.

„Puțin mai devreme, unii dintre voi poate că ați observat ceva destul de neobișnuit pe tickerul care se derulează în partea de jos a ecranului, cu știri care fac un comentariu despre Manchester United, și sper că fanii lui Manchester United nu s-au simțit jigniți de asta.

Permiteți-mi să vă explic ce s-a întâmplat: în spatele scenei, cineva se antrena pentru a învăța cum să folosească tickerul și să pună text pe ticker, așa că scria lucruri la întâmplare, nu în mod serios, și a apărut acel comentariu”, a explicat jurnalista Annita Mcveigh.

Un comunicat oficial al BBC a adăugat: „A existat o defecțiune tehnică în timpul pregătirii cu tickerul nostru de test, care a trecut la programarea în direct pentru câteva secunde”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri