Lucian Bode și-a cerut scuze pentru că mai multe jurnaliste au fost agresate la Congresul PNL

Ministrul de Interne, Lucian Bode, le-a cerut jurnaliștilor scuze pentru comportamentul unor membri PNL, la Congresul liberalilor din acest weekend, când mai mulți corespondenți au fost agresați.

Șeful MAI s-a referit la mai multe incidente petrecute la Romexpo în weekend, când trei jurnaliste au fost agresate și oprite de către câțiva liberali din a vedea modul în care se desfășoară votul. Este vorba despre corespondentul ProTV Iulia Garbacea, Cătălina Mănoiu de la Realitatea Plus și Mădălina Mihalache de la Antena 3.

Vreau să îmi cer scuze față de dumneavoastră pentru comportamentul iresponsabil pe care l-au avut colegi de-ai mei din Partidul Național Liberal față de două colege ale dumneavoastră. În consecință, Poliția Capitalei a luat legătura cu colegele dumneavoastră astăzi și declanșăm ancheta acolo. Îmi pare rău că unii colegi au confundat Congresul PNL cu un loc în care nu trebuie să te manifești așa cum s-au manifestat ei. Îmi pare foarte rău, îmi cer scuze încă odată, și dacă vor fi găsiți vinovați, vor plăti”, a spus Bode, marți, în timpul conferinței de presă susținută alături de premierul Florin Cîțu.

Ulterior, ministrul s-a adresat uneia dintre jurnalistele agresate, pe care a întrebat-o dacă a fost contactată de polițiști. Aceasta i-a transmis lui Lucian Bode că ea și colega ei de breaslă nu doresc să depună plângere, întrucât este mai important ca PNL să explice cum s-a putut petrece un astfel de eveniment.

Întrucât una dintre jurnalistele vizate a relatat că scena s-a petrecut chiar sub ochii lui Robert Sighiartău și ai lui Lucian Bode, unul dintre jurnaliștii prezenți la conferința de presă de marți l-a întrebat pe ministrul de Interne dacă acesta a fost de față când a avut loc agresiunea.

„Chiar vă mulțumesc pentru această întrebare. După ce am votat, am ieșit din zona în care erau cabinele de vot, unde erau colegii dumneavoastră. În momentul în care au fost introduși – subliniez, introduși -, un coleg de-al meu (sic!) parlamentar, Alexandru Cociș se numește, a mers și i-a invitat înauntru să filmeze. Evident că i-am văzut venind dinspre zona în care nu se vota și i-au invitat la 40, 50, 100 de metri de zona unde se vota. Eu am văzut când se intra, dar nu am văzut ce se întâmpla la 100 de metri”, a povestit Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai declarat că a văzut scena a doua zi, pe internet.

Comportament condamnabil la Congresul PNL

În timpul Congresului național-liberalilor, au avut loc cel puțin trei incidente în care jurnaliștii au fost agresați sau le-a fost încălcat dreptul de a-și exercita meseria.

Unul dintre incidente a fost relatat chiar de jurnalista ProTV Iulia Garbacea, pe contul său de Facebook:

„Pentru că suntem în era pițiponcilor, a oamenilor fără creier și valori, a bărbaților care lovesc femei pentru că pot, vă prezint specimenul de PNL. Este un domn din echipa câștigătoare deranjat teribil că filmam într-o zonă în care își dorea să nu fie ochi de jurnalist.

M-a prins de mâna, mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ și m-a făcut să mă învârt pe călcâie. Nu asta m-a deranjat. Nu e o surpriză pentru nimeni ca trăim printre astfel de oameni”, a declarat jurnalista.

O declarație similară a fost făcută și de reporterul Antena 3 Mădălina Mihalache, care a publicat un clip în care se vede cum este bruscată de un bărbat, la Congres. Aceasta susține că „în nouă ani de PSD, doar la mitingul de la Târgovişte” a mai pățit ceva similar, însă nu a dorit să dea numele agresorului.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri