Logo-ul Organizației Mondiale a Sănătății, folosit pentru a păcăli utilizatorii de internet

Logo-ul Organizației Mondiale a Sănătății este folosit, recent, pentru a păcăli utilizatorii de internet, anunță Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

În timp ce întreaga planetă se confruntă cu o pandemie, generată de COVID-19, hackerii se folosesc de popularitatea subiectului pentru a înșela oamenii care caută informații despre cum să se protejeze, prin campanii de phishing, conform Europafm.ro.

Experții CERT-RO atrag atenția că hackerii trimit mail-uri care, în aparență, par a fi trimise de OMS (prin logo și culorile specifice al Organizației). Totuşi, textul în engleză are foarte multe greșeli, acesta fiind primul semn că mailul ar putea să nu fie real.

Atacatorii îi îndrumă pe utilizatori să acceseze un document atașat, care ar conține măsuri de siguranță. Atunci când dai click pe acesta, se deschide un site HTTP, care conține o poză cu site-ul real al OMS, cu o fereastră pop-up care se generează peste ea. Oamenilor le este cerut să completeze două câmpuri (nume de utilizator și parolă) pentru a trece mai departe către presupusele informații ale OMS. Dacă utilizatorul face imprudența de a le da aceste două informații sensibile hackerilor, este redirecționată către site-ul real al Organizației Mondiale ale Sănătății.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri