Liderul Comore, comentariu nepotrivit despre cazul lui Jamal Khashoggi

Jamal Khashoggi, media advisor to Prince Turki Al-Faisal, leaves the Royal Courts of Justice in central London. The Prince, Saudi Arabia's Ambassador to the Court of St James, won a settlement in his libel action against publishers Hachette Filipacchi Associes and its magazine Paris Match. The magazine published an article in October last year featuring an interview with Laurent Murawiec and extracts from his book 'La Guerre D'Apres' alleging that Prince Turki was closely involved with Al-Qaeda. (Photo by Johnny Green - PA Images/PA Images via Getty Images)

Cu ocazia lansării construcției unei autostrăzi finanțată cu bani saudiți, liderul Insulelor Comore a făcut un comentariu nepotrivit cu privire la cazul jurnalistului Jamal Khashoggi.

Azali Assoumani a afirmat, în timpul discursului oficial, că uciderea columnistului în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul este problema saudiților și nu se justifică atenția internațională pe care a primit-o, conform Reuters.

„Ce e greșit când un saudit este asasinat într-o ambasadă a Arabiei Saudite”, a spus președintele Insulelor Comore joi.

În plus, Assoumani a afirmat, adresându-se oficialilor saudiți prezenți: „Vă cer să transferați această chestiune Regelui Salman și spuneți-i să nu vă faceți griji. În fiecare zi sute și sute de oameni mor în lume și nimeni nu o condamnă.”

În 2018, Reporteri fără frontiere a clasat pe Comoros locul 49 din 180 de țări pe indicele său global de libertate a presei, dar jurnaliștii comorieni se plâng că lucrează sub restricții crescânde în ultimii ani.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri