Kremlinul susține că Navalnîi nu va primi tratament special în închisoare

Aleksei Navalnîi, care se află după gratii într-una din cele mai dure închisori ruse, nu va primi tratament special, susține Rusia.

Marți, un purtător de cuvânt al Kremlinului a afirmat că nu poate impune tratament preferențial pentru un deținut, cu toate că există suspiciuni că starea de sănătate a opozantului lui Putin s-ar degrada rapid, conform The Independent.

„Un prizonier nu poate primi un tratament special. Există reguli, iar prizonierului i se va oferi tratament conform regulilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Mai mult decât atât, Peskov nu a comentat dacă Vladimir Putin a primit o scrisoare din partea noului șef al Amnesty International. Organizația pentru drepturile omului susține că Kremlinul își ucide rivalul politic prin privarea de somn și refuzul accesului la un medic de încredere.

Într-un tweet publicat luni, secretarul general al Amnesty International, Agnes Callamard, a cerut ca Navalnîi să fie eliberat și văzut de un medic la alegerea sa. „Există o perspectivă reală că Rusia îl supune unei morți lente”, a scris ea.

Cu o zi înaintea declarației purtătorului de cuvânt al Kremlinului, reprezentanții închisorii unde se află Navalnîi au recunoscut că acesta a fost transferat într-o unitate medicală a închisorii după ce a dezvoltat „boli respiratorii severe” și o temperatură ridicată.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri