Justiția saudită, pedeapsă cu indulgență pentru asasinii lui Khashoggi. Reactia logodnicei jurnalistului

Persoanele implicate în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi au fost găsiți vinovați de către Justiția saudită, care însă a fost blândă cu aceștia.

Cele opt persoane considerate a fi vinovate pentru uciderea columnistului The Washington Post au scăpat de pedeapsa cu moartea, dată în mod obișnuit pentru cazuri atât de grave, arată Digi24.

Cinci dintre aceștia, condamnați anterior la moarte, urmează să ispășească 20 de ani în spatele gratiilor, ca urmare a solicitării făcute de fii jurnalistului. Cererea copiilor lui Khashoggi este însă controversată, existând suspiciunea că asupra acestora să se fi pus presiuni din partea prințului moștenitor saudit.

Pentru ceilalți trei inculpați au fost date pedepse de zece, respectiv șapte ani.

Logodnica lui Khashoggi, cea care se afla în exteriorul ambasadei saudite din Istanbul în momentul în care jurnalistul era ucis, consideră că verdictul judecătorilor nu este corect.

„Comunitatea internațională nu va accepta această farsă. Autoritățile saudite au închis acest dosar fără ca lumea să știe adevărul despre cine este responsabil pentru asasinarea lui Jamal”, a afirmat Hatice Cengiz pe Twitter, conform Hotnews.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri